Kokta kräftor

Kokta kräftor är en självklarhet till sensommarens kräftskiva. Tidigare fanns det en lag som reglerade när man fick fiska kräftor, men sedan 1994 är det fritt fram att njuta av härligheterna när man vill.

Tänk på att kräftorna bör vara döda när man tillagar dem. Om de inte är det kan man förkoka dem i 5 minuter.

Ingredienser (4 portion)

1 kg kräftor
3 l vatten
1 dl salt
2 sockerbitar
dillkronor
1 flaska porter

Tillagning

Börja med att koka upp lagen. Koka vatten, salt, socker och porter i 10 minuter.

Skölj kräftorna i kallt vatten.
Koka 6-8 kräftor åt gången i den häftigt kokande kräftlagen. Koka under lock i c:a 10 minuter. Ta upp färdigkokta kräftor och fyll på med nya kräftor efter hand. Lägg i nya fräscha dillkronor.

När alla kräftorna är kokta, kyl ner kastrullen med lag och låt sedan alla kräftorna svalna i lagen i ett dygn.

Servera på ett fat och dekorera med dillkronor.

You May Also Like

1.tommy

havskräftor kan man tillaga döda flod/signalkräftor ska vara levande dom som inte lever kastar man det är en dilikatess med nykokta kräftor som är jättegott att äta när dom är ljumna


* = Obligatoriskt fält