Smaskig efterrätt om man gillar kokos och rabarber.
Kokospannacotta med pocherad rabarber
Ingredienser (4 portion)
2 ½ gelatinblad
400 ml kokosmjölk
2+4 msk strösocker
1 vaniljstång
150 g rabarber
flagnad mandel
Tillagning
Lägg gelatinet i en skål och täck med kallt vatten. Låt dra i 5 minuter
Värm kokosmjölken med 2 msk strösocker. Ta bort från värmen när det börjar sjuda.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och blanda med kokosmjölken. Rör tills det är helt upplöst.
Häll på 4 portionsglas eller skålar. Tänk på att det måste svalna lite om glaset är värmekänsligt.
Låt svalna helt och ställ sen in i kylskåpet för att stelna.
Dela vaniljstången på längden och lägg sen i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten och 4 msk strösocker.
Koka sakta upp tills allt socker löst sig. Tillsätt sen rabarbern och koka försiktigt i 3-4 minuter. Låt svalna.
Servera kokospannacottan toppad med rabarbern och flagnad mandel.