Kokospannacotta med pocherad rabarber

Smaskig efterrätt om man gillar kokos och rabarber.

Ingredienser (4 portion)

2 ½ gelatinblad
400 ml kokosmjölk
2+4 msk strösocker
1 vaniljstång
150 g rabarber
flagnad mandel

Tillagning

Lägg gelatinet i en skål och täck med kallt vatten. Låt dra i 5 minuter

Värm kokosmjölken med 2 msk strösocker. Ta bort från värmen när det börjar sjuda.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och blanda med kokosmjölken. Rör tills det är helt upplöst.

Häll på 4 portionsglas eller skålar. Tänk på att det måste svalna lite om glaset är värmekänsligt.

Låt svalna helt och ställ sen in i kylskåpet för att stelna.

Dela vaniljstången på längden och lägg sen i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten och 4 msk strösocker.

Koka sakta upp tills allt socker löst sig. Tillsätt sen rabarbern och koka försiktigt i 3-4 minuter. Låt svalna.

Servera kokospannacottan toppad med rabarbern och flagnad mandel.

Fler liknande recept