Kinesiska vårrullar

Vårrullar har ätits i över 5000 år i Kina och främst då på våren, som namnet antyder. I Kina äter man helst vårrullen färsk och inte friterad, som brukar vara fallet på kinarestauranger utanför Kina.

Ingredienser (15 portion)

400 g blandfärs
500 g vitkål
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 köttbuljongtärning
1 tsk socker
1 msk soja
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
3 msk mat- eller rapsolja
1 pkt vårrulleplattor (upptinade)
5 dl frityrolja

Tillagning

Strimla lök och vitkål i fina strimlor.

Bryn lök och köttfärs i mat- eller rapsolja i en het stekpanna.

Tillsätt vitkål, kryddor, socker och vatten. Rör om och låt fyllningen puttra i 5-10 minuter.

Lägg fyllningen på vårrulleplattan, vik in höger och vänster kant och rulla ihop vårrullen.

Blanda ihop vetemjöl med vatten och pensla vårrullarna.

Hetta upp frityrolja i en kastrull. Fritera vårrullarna tills de är gyllenbruna. Servera genast,

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält