
Vårrullar har ätits i över 5000 år i Kina och främst då på våren, som namnet antyder. I Kina äter man helst vårrullen färsk och inte friterad, som brukar vara fallet på kinarestauranger utanför Kina.
Vårrullar har ätits i över 5000 år i Kina och främst då på våren, som namnet antyder. I Kina äter man helst vårrullen färsk och inte friterad, som brukar vara fallet på kinarestauranger utanför Kina.
400 g blandfärs
500 g vitkål
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 köttbuljongtärning
1 tsk socker
1 msk soja
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
3 msk mat- eller rapsolja
1 pkt vårrulleplattor (upptinade)
5 dl frityrolja
Strimla lök och vitkål i fina strimlor.
Bryn lök och köttfärs i mat- eller rapsolja i en het stekpanna.
Tillsätt vitkål, kryddor, socker och vatten. Rör om och låt fyllningen puttra i 5-10 minuter.
Lägg fyllningen på vårrulleplattan, vik in höger och vänster kant och rulla ihop vårrullen.
Blanda ihop vetemjöl med vatten och pensla vårrullarna.
Hetta upp frityrolja i en kastrull. Fritera vårrullarna tills de är gyllenbruna. Servera genast,