En kinesisk variant på biff. Servera den kinesiska biffen med kokt långkornigt ris.
Kinesisk biff
Ingredienser (4 portion)
0,6-0,7 kg nötbiff
smör
1 dl vatten
sesamfrön
Marinad
1 dl färskriven ingefära
1 msk sesamolja
1 tsk bakpulver
1 tsk maizena
1 msk teriyakisås
1 tsk Worcestershiresås
1 msk flytande honung
Tillagning
Blanda ingefära, sesamolja, bakpulver, maizena, teriyakisås, Worcestershiresås och honung. Marinera i c:a 1 timme.
Koka riset.
Ta köttet ur marinaden.
Skär det i ½-cm tjocka skivor som sen delas på mitten. (Spara marinaden.)
Hetta upp matfett i en stekpanna eller wokpanna.
Stek köttet hastigt på medelhög värme i max 1 minut på varje sida.
Häll på marinaden och sänk till medellåg värme.
Låt puttra i några minuter. Tillsätt vatten och tag av pannan från plattan.
Strö på sesamfrön och servera med ris och kokta grönsaker.