Kinesisk biff

En kinesisk variant på biff. Servera den kinesiska biffen med kokt långkornigt ris.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

0,6-0,7 kg nötbiff
smör
1 dl vatten
sesamfrön
Marinad
1 dl färskriven ingefära
1 msk sesamolja
1 tsk bakpulver
1 tsk maizena
1 msk teriyakisås
1 tsk Worcestershiresås
1 msk flytande honung

Tillagning

Blanda ingefära, sesamolja, bakpulver, maizena, teriyakisås, Worcestershiresås och honung. Marinera i c:a 1 timme.

Koka riset.

Ta köttet ur marinaden.

Skär det i ½-cm tjocka skivor som sen delas på mitten. (Spara marinaden.)

Hetta upp matfett i en stekpanna eller wokpanna.

Stek köttet hastigt på medelhög värme i max 1 minut på varje sida.

Häll på marinaden och sänk till medellåg värme.

Låt puttra i några minuter. Tillsätt vatten och tag av pannan från plattan.

Strö på sesamfrön och servera med ris och kokta grönsaker.

Fler liknande recept