
En smakrik grillsås med karibisk kryddning.
En smakrik grillsås med karibisk kryddning.
2 msk matolja eller rapsolja
½ gul lök
1 stor vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
¼ färsk ananas eller 3 skivor inlagd ananas
½ dl farinsocker
1 burk krossade tomater
½ dl mörk rom
1 lime
salt
svartpeppar
Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Skala och hacka gul lök och vitlök fint.
Fräs chili och lök i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt farinsocker och låt smälta under omrörning.
Skala ananasen och skär bort den hårda stocken som sitter i mitten. Skär fruktköttet i små bitar.
Häll i krossade tomater, rom, ananas och limejuice i kastrullen.
Låt småkoka i mist 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar.