Kanderade äpplen

Kanderade äpplen är en anglosaxisk jultradition som spritt sig över världen. Äpplena är mycket dekorativa att ställa fram på julbordet.

Glykos i större förpackningar finns att köpa här och här.

Ingredienser (8 portion)

8 röda äpplen
5 ½ dl strösocker
2 dl vatten
250 g glykos
1 krm ren ättika
blompinnar (ej impregnerade)

Tillagning

Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem.

Stick in blompinnarna i äpplena.

Koka strösocker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Rör ej i blandningen.

Skumma av.

Tillsätt glykos och låt koka 15-20 minuter.

Sockret ska bli ljusbrunt och karamelliseras. Detta händer vid över 165 grader. Det kan vara bra att kolla med termometer så man är beredd.

Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen.

Låt svalna.

You May Also Like

1.yay on a stick

yaaay
2.Markus

Hejsan jag undrar bara vart man köper glykos! Jag har letat överallt! Snälla emaila tillbaka markuspie@live.se
3.Receptcentralen.se

@Markus Glykos säljs på apotek och faktiskt i många större mataffärer! Bor du i Stockholm finns det stora burkar hos http://www.essencefabriken.se/


* = Obligatoriskt fält