Kanderade äpplen är en anglosaxisk jultradition som spritt sig över världen. Äpplena är mycket dekorativa att ställa fram på julbordet.
Glykos i större förpackningar finns att köpa här och här.
Kanderade äpplen är en anglosaxisk jultradition som spritt sig över världen. Äpplena är mycket dekorativa att ställa fram på julbordet.
Glykos i större förpackningar finns att köpa här och här.
8 röda äpplen
5 ½ dl strösocker
2 dl vatten
250 g glykos
1 krm ren ättika
blompinnar (ej impregnerade)
Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem.
Stick in blompinnarna i äpplena.
Koka strösocker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Rör ej i blandningen.
Skumma av.
Tillsätt glykos och låt koka 15-20 minuter.
Sockret ska bli ljusbrunt och karamelliseras. Detta händer vid över 165 grader. Det kan vara bra att kolla med termometer så man är beredd.
Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen.
Låt svalna.