En kalvstek med örter som går bra att tillaga i förväg och servera kall eller varm.
Kalvstek
Ingredienser (8 portion)
1 kg benfri kalvstek
salt
nymald vitpeppar
Marinad
2 msk honung
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 urkärnad och strimlad röd chilifrukt
2 msk olivolja
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 tsk rivet citronskal
Garnering
1 msk färsk rosmarin
Tillagning
Rör ihop ingredienserna till marinaden.
Putsa kalvsteken ren från eventuella hinnor.
Häll marinaden i en tätslutande plastpåse och lägg i kalvsteken. Marinera i kylskåpet i 3 timmar.
Värm ugnen till 165 grader.
Torka av steken från marinaden och bryn den runt om i en stekpanna med lite olivolja. Salta och peppra runt om. Strö över den färska rosmarinen.
Lägg steken i en ugnsform och stick in en stektermometer i den tjockaste delen.
Ugnsstek steken till den har en innertemperatur av 65 grader. Det tar drygt 1 timme.
Låt steken vila minst 20 minuter efter den tagits ut från ugnen.
Skär steken i tunna skivor.