Kalvfärsjärpar

Festligare färsrätt med mör kalvfärs. Svensk husmanskost som man mår bra på helt enkelt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

500 g kalvfärs
½ gul lök
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ dl hackad persilja
smör
Gräddsås
1 ½ dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk idealmjöl
salt
nymald vitpeppar
Tillbehör
kokt potatis
pressgurka
rårörda lingon

Tillagning

Låt ströbröd och vatten svälla i en bunke under några minuter.

Skala och finhacka löken.

Fräs löken mjuk i en stekpanna.

Blanda lök och ströbröd med köttfärs och
ägg.

Rör om och krydda färsen med salt och peppar.

Forma till avlånga järpar.

Skär ett snitt nästan helt igenom varje järpe.

Lägg persilja i snitten och tryck ihop järparna ordentligt.

Stek järparna.

Gräddsåsen: Koka upp grädde, vatten och kalvfond.

Red med idealmjöl.

Sjud i 5 minuter.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Fler liknande recept