Jelly

Jelly, jello eller jell-o är olika namn på den snygga gelé-liknade desserten som är o så populär i USA.

Ingredienser (1 portion)

2 gelatinblad
5 dl vatten
2 dl strösocker
1 tsk valfri karamellfärg
1 tsk valfritt smakämne

Tillagning

Koka upp hälften av vatten.

Lös upp geleatinet i den andra hälften av vattnet i en skål som ger en snygg form.

Blanda i sockret i det kalla vattnet och droppa i smak- och färgämne.

Rör blandningen slät.

Tillsätt det kokande vattnet i blandningen.

Kyl ner i kylskåp tills det är fast.

You May Also Like

1.Sala

Det stelnade aldrig för mig, jag tror att det behövs mer än ett gelatinblad till så mycket vätska.
2.Bepp

Baksidan av gelatinförpackningen säger 1.5 blad per deciliter, så jag undrar jag... I vilket fall, jag försökte göra jello med fruktbitar i, vilket aldrig ville stelna. Insåg efter ett tag (läste på förpackningen) att bla ananas och kiwi inneåller ett enzym som gör att gelatin inte stelnar. Tänk på det :)
3.Sam

När jag skulle prova så läste jag förts på paketet och då stod det att om man ville få den fast så skulle man ha i 9-10 gelatin blad så jag provade att ta ca 8 och då funkade det perfekt. :p
4.Bertil Carlsson

Dåligt min hund åt upp den
5.Bertils Hund

Den var god
6.Bertils fru

Har du på riktigt gett sladder till skorpan?
7.King

jag satte i 2000 gelatin blad det funkade inte
8.Zond

Funkade inte
9.Bertils far

Så himla besviken jag är på dig Bertil Kan inte ens göra sladder och äta det fyfan
10.naruto fan

den springer snabt nani senpai
11.Bertils son

Pappa vad fan! Du är anledningen till varför mamma skildes med dig
12.Filip

👍👍👍👍👍👍
13.görkan

fgvsgv
14.Anonym

Hej svej levepastej


* = Obligatoriskt fält