En mustig paj fylld med italienska smaker. Servera pajen med en fräsch sallad.
Italiensk paj
Ingredienser (4 portion)
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
3 skivade tomater
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
50 g strimlade soltorkade tomater i olja
80 g strimlad italiensk salami
30 nyurkärnade svarta oliver
¾ dl grädde
1 tsk salt
nymald svartpeppar
4 ägg
½ dl riven parmesanost
1 riven mozzarella
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop smör och mjöl med fingrarna. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen tunnt i form med löstagbar botten.
Förgrädda botten i ugnen i c:a 10 minuter.
Blanda vitlök, lök, soltorkade tomater, salami, oliver, grädde, ägg, salt och peppar.
Häll halva fyllningen i pajbottnen. Lägg på hälften av tomaterna. Häll på resten av fyllningen. Lägg på de resterande tomatskivorna.
Strö över parmesan och mozzarella och grädda i 35-40 minuter.