Italiensk paj

En mustig paj fylld med italienska smaker. Servera pajen med en fräsch sallad.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
3 skivade tomater
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
50 g strimlade soltorkade tomater i olja
80 g strimlad italiensk salami
30 nyurkärnade svarta oliver
¾ dl grädde
1 tsk salt
nymald svartpeppar
4 ägg
½ dl riven parmesanost
1 riven mozzarella

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Arbeta ihop smör och mjöl med fingrarna. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.

Tryck ut degen tunnt i form med löstagbar botten.

Förgrädda botten i ugnen i c:a 10 minuter.

Blanda vitlök, lök, soltorkade tomater, salami, oliver, grädde, ägg, salt och peppar.

Häll halva fyllningen i pajbottnen. Lägg på hälften av tomaterna. Häll på resten av fyllningen. Lägg på de resterande tomatskivorna.

Strö över parmesan och mozzarella och grädda i 35-40 minuter.

Fler liknande recept