En saftig och god parmalindad fläskfilé för festliga tillfällen.
Servera fläskfilén med rödvinssås och klyftpotatis.
En saftig och god parmalindad fläskfilé för festliga tillfällen.
Servera fläskfilén med rödvinssås och klyftpotatis.
600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
½ dl färsk basilika
100 g skivad parmaskinka
125 g mozzarellaost
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Snitta filén längs med (men inte helt igenom) och banka ut den med en köttklubba.
Låt tomaterna rinna av och strimla dem.
Skiva mozzarellan.
Lägg tomater, mozzarella och basilikapå filén.
Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. Salta och peppra.
Linda runt parmaskinkan.
Bind om med steksnöre.
Bryn filén ordentligt runt om i olivolja och smör.
Lägg över filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 20–25 minuter tills den nått en innertemperatur på 68 grader.
Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie. Skär upp i centimetertjocka skivor och servera med tillbehören.