Inbakad oxfilé

Festlig inbakad oxfilé. Servera oxfilén med säsongens grönsaker.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

600 g oxfilé
salt
nymald svartpeppar
1 msk smör
4 skivade vitlöksklyftor
1 msk hackad timjan
1 färdigkavlad kyld smördeg
75 g riven Västerbottensost
1 äggula
300 g rotselleri
1 potatis
1 tärning hönsbuljong
5 dl vatten

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Salta och peppra oxfilén.

Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom.

Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet. Rulla ihop degen runt köttet och se till att fästa ordentligt.

Pensla med äggula runtom och stek i ugnen ca 20-30 min (tills innertemperaturen är 58-60 grader).

Låt oxfilén vila i ca 15 min innan servering.

Skala rotselleri och potatis och skär i mindre bitar, koka i buljong. Häll av buljongen och spara den.

Mixa till en slät puré, tillsätt mer buljong om det behövs.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Skär oxfilén i skivor. Servera med en klick rotselleripuré och grönsaker.

Fler liknande recept