En klassisk bjudrätt som man kan förbereda fram till den avslutande ungsgräddningen.
Servera med potatisgratäng eller pommes Anna.
Om man gillar gorgonzolaost kan man testa hel inbakad fläskfilé med gorgonzola.
En klassisk bjudrätt som man kan förbereda fram till den avslutande ungsgräddningen.
Servera med potatisgratäng eller pommes Anna.
Om man gillar gorgonzolaost kan man testa hel inbakad fläskfilé med gorgonzola.
700-800 g fläskfilé
1 msk smör
1 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
Fyllning
175 g färska champinjoner
2 schalottenlökar
1 msk smör
2 dl crème fraiche
salt
peppar
kinesisk soja
1 rulle kyld smördeg alt. 3 plattor djupfryst smördeg
1 ägg
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smör tillsammans med olivolja i en het stekpanna.
Bryn en hel fläskfilé runt om.
Krydda med salt och peppar.
Stek fläskfilén under lock på svag värme 10 minuter.
Skölj och skär champinjonerna i skivor. Hacka löken fint.
Fräs lök och svamp i lite smör tills vätskan har kokat in ordentligt.
Tillsätt crème fraichen.
Låt det koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med salt, peppar och soja.
Låt fyllningen svalna.
Frysta smördegsplattorTina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott. Kavla ut till en stor sammanhängande platta.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Kyld smördeg: Rulla ut smördegen.
Lägg hälften av den avsvalnade fyllningen mitt på smördegsplattan.
Skär fläskfilén i ½-1 cm tjocka skivor.
Lägg fläskfiléskivorna ovanpå fyllningen.
Bred resten av fyllningen ovanpå fläskfiléskivorna.
Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg.
Vik ihop till ett paket. Vänd paketet så det med skarven nedåt på en plåten.
Hit går det att förbereda.
Pensla paketet med resterande vispade ägget.
Gratinera på fals i nedre halvan av ugnen i 30 minuter.
Servera med potatis och sallad.