Hummersallad

Denna hummersallad kräver både lite jobb, särskilt om man gör sin egen majonnäs och kokar sin egen hummer, och bra timing på slutet. Men gott blir det om man lyckas.

Ingredienser (4 portion)

2 kokta humrar (à 500 g)
200 g gröna bönor
2 schalottenlökar
olivolja
1 citron
12 små potatisar, gärna färskpotatis
100 g blandad småsallad
2 tsk vit balsamvinäger
2 dl majonnäs
2-3 msk färskpressad citron
några droppar tryffelolja

Tillagning

Blanda majonnäs och citron. Smaka av med tryffelolja.

Skala och koka potatisen nästan klar. Låt dem svalna lite och skiva sen ganska tjockt.

Skala humrarna. Skiva stjärtköttet och hacka köttet i klorna.

Koka de gröna bönorna. Hacka schalottenlökarna så fint det går. Halvera bönorna och blanda med schalottenlöken och 2 msk olivolja. Tillsätt det hackade hummerköttet och pressa över ungefär ½ citron.

Stek potatisskivorna i olivolja i en het stekpanna. Salta. Sänk värmen och stek hastigt hummerskivorna. Droppa lite citron på varje skiva och salta och peppra lätt. Vänd småsalladen hastigt i stekpannan tillsammans med balsamvinäger.

Placera ¼ av bönröran på varje tallrik, gärna med hjälp av en 8-10 cm ring. Toppa med småsalladen.

Varva potatis och hummerskivor (placerade i 1 msk majonnäs) runt om. Servera.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält