
En klassisk äggbaserad sås som nämns redan på 1600-talet i franska kokböcker. Som godast är den till fisk, sparris eller Eggs Benedict. Skulle såsen skära sig tillsätt en isbit och vispa kraftigt ett tag.
En klassisk äggbaserad sås som nämns redan på 1600-talet i franska kokböcker. Som godast är den till fisk, sparris eller Eggs Benedict. Skulle såsen skära sig tillsätt en isbit och vispa kraftigt ett tag.
200 g smör
4 äggulor
3 msk vatten
1-2 msk pressad citron
salt
peppar
Smält smöret i kastrull och låt svalna en stund.
Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad. Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden.
Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Servera genast.