Heta skaldjurspaket

Festlig lite förrätt som man enkelt kan anpassa efter sällskapets storlek.

Ingredienser (6 portion)

100 g kräftstjärtar i dill-lag
50 g nyskalade räkor
1 salladslök
1 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1 krm rivet limeskal
1 tsk hummerfond
1 tsk tomatpuré
3-4 ark filodeg
1 äggvita
1 msk sesamfrön
2 msk smör

Tillagning

Låt kräftstjärtarna rinna av och skär dem i små bitar.

Dela räkorna i mindre bitar.

Ansa och hacka salladslöken och vitlöken.

Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.

Blanda kräftstjärtar och räkor med lök, vitlök, pepparfrukt, lime, hummerfond och tomatpuré.

Rosta sesamfröna 1-2 minuter i stekpanna och låt därefter smöret smälta över dem.

Sätt ugnen på 225 grader.

Vik filodegsarken så dom blir avlånga och dela i tre bitar.

Pensla äggvita runt degkanterna och klicka ut drygt 1 msk fyllning på mitten. Dra ihop till knyten.

Pensla med sesamsmör och lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen c:a 5 minuter. Servera när de svalnat något.

Fler liknande recept