Festlig lite förrätt som man enkelt kan anpassa efter sällskapets storlek.
Heta skaldjurspaket
Ingredienser (6 portion)
100 g kräftstjärtar i dill-lag
50 g nyskalade räkor
1 salladslök
1 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1 krm rivet limeskal
1 tsk hummerfond
1 tsk tomatpuré
3-4 ark filodeg
1 äggvita
1 msk sesamfrön
2 msk smör
Tillagning
Låt kräftstjärtarna rinna av och skär dem i små bitar.
Dela räkorna i mindre bitar.
Ansa och hacka salladslöken och vitlöken.
Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.
Blanda kräftstjärtar och räkor med lök, vitlök, pepparfrukt, lime, hummerfond och tomatpuré.
Rosta sesamfröna 1-2 minuter i stekpanna och låt därefter smöret smälta över dem.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vik filodegsarken så dom blir avlånga och dela i tre bitar.
Pensla äggvita runt degkanterna och klicka ut drygt 1 msk fyllning på mitten. Dra ihop till knyten.
Pensla med sesamsmör och lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen c:a 5 minuter. Servera när de svalnat något.