En mustig och god julsenap som är enkel att göra. Denna grovkorniga och lite söta julsenap är ett måste till julskinkan.
Hemmagjord julsenap
Ingredienser (1 portion)
100 g bruna senapsfrön
100 g gula senapsfrön
1 ½ dl röd vinäger
½ dl ättika
½ dl kallt vatten
2 ½ dl socker
1 krm salt
1 tsk malda kryddnejlikor
3 msk flytande honung
1 msk konjak
Tillagning
Blanda frön, vinäger, ättika och vatten i en skål. Blanda väl och låt stå i köket med en handduk över i 2 dygn.
Mixa hälften av ovanstående blandning med 1 msk flytande honung till en fin pasta.
Blanda pastan med resten av fröna och strösockret i en kastrull och rör ner sockret.
Koka upp och sjud i 15 minuter (sockret ska smälta).
Krydda med salt, kryddnejlika, resten av honungen och konjak.
Häll på väl rengjorda burkar och förvara i kylen.