
En mustig och god julsenap som är enkel att göra. Denna grovkorniga och lite söta julsenap är ett måste till julskinkan.
En mustig och god julsenap som är enkel att göra. Denna grovkorniga och lite söta julsenap är ett måste till julskinkan.
100 g bruna senapsfrön
100 g gula senapsfrön
1 ½ dl röd vinäger
½ dl ättika
½ dl kallt vatten
2 ½ dl socker
1 krm salt
1 tsk malda kryddnejlikor
3 msk flytande honung
1 msk konjak
Blanda frön, vinäger, ättika och vatten i en skål. Blanda väl och låt stå i köket med en handduk över i 2 dygn.
Mixa hälften av ovanstående blandning med 1 msk flytande honung till en fin pasta.
Blanda pastan med resten av fröna och strösockret i en kastrull och rör ner sockret.
Koka upp och sjud i 15 minuter (sockret ska smälta).
Krydda med salt, kryddnejlika, resten av honungen och konjak.
Häll på väl rengjorda burkar och förvara i kylen.