Att göra sin egen vaniljglass är billig lyx. Dessutom blir hemlagad vaniljglass nyttigare än att köpa industritillverkad.
Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.
Att göra sin egen vaniljglass är billig lyx. Dessutom blir hemlagad vaniljglass nyttigare än att köpa industritillverkad.
Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.
6 dl mjölk (3 %)
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
8 äggulor
1 tsk vaniljsocker
2 vaniljstänger
Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
Värm grädde och mjölk i en kastrull, utan att det börjar koka.
Blanda ägg, socker, grädde och mjölk med vaniljsocker i en bunke och skrapa ur vaniljstångens frön.
Vispa tills smeten tjocknar och bubblor börjar synas.
Kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i iskallt vattenbad.
Kör smeten i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.