En supergod hawaiiansk barbeque-kyckling som man förbereder dagen innan man ska servera den.
Servera med en mangosallad och ris.
En supergod hawaiiansk barbeque-kyckling som man förbereder dagen innan man ska servera den.
Servera med en mangosallad och ris.
700-800 g kycklingfilé
Marinad
3 dl tomatketchup
3 dl kinesisk soja
3 dl farinsocker
1 dl riven färsk ingefära
4 pressade vitlöksklyftor
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg i kycklingfiléerna (frysta eller färska) och i kylskåp över natten.
Sätt ugnen på 225 grader och grill.
Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ungsfastform. Spara marinaden.
Grilla i 15 min på varje sida. Pensla eventuellt på mer mariand under grillningen.
Koka ihop den överblivna marinaden till en sås och servera till kycklingen.
Serveras med ris och en mangosallad.