Havsabborre som i Livorno

Havsabborre med tomater och selleri pch en skjuts av vitlök – rätt upp och ner. Sådan naken mat ställer stora krav på råvarorna. De måste vara perfekta.

Havsabborre som i Livorno (Branzino alla livornese) är en rätt skapad av mästerkocken Stefano Catenacci. Bilden är tagen av David Loftus.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

8 havsabborrfiléer
3 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
1 dl olivolja
250 g skalade tomater, från burk
bladpersilja
salt och vitpeppar

Tillagning

Skala och hacka vitlöken. Skär selleristjälken i små tärningar.

Bryn vitlöken i hälften av olivoljan i en stekpanna. Tillsätt selleri och tomater och låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra fiskfiléerna. Stek dem i resterande olja.

Lägg upp ett par skedar sås på varje tallrik, lägg fiskfiléerna på såsen och toppa med persilja.

Fler liknande recept