
Svensk rätt med över 150 år på nacken. Härstammar som namnet antyder från restaurang Hasselbacken på Djurgården i Stockholm.
God att servera till det mesta i köttväg.
Svensk rätt med över 150 år på nacken. Härstammar som namnet antyder från restaurang Hasselbacken på Djurgården i Stockholm.
God att servera till det mesta i köttväg.
12 st medelstora potatisar (fast sort)
50 g smör
salt
3 msk ströbröd
Sätt ugnen på 225. Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Det går lätt om man lägger varje potatis mellan två träskaft eller i en träslev medan man skär.
Smörj ett ugnssäkert fat. Lägg i potatisarna med den skurna sidan upp. Klicka på smör på varje poatis och strö på lite salt.
Ställ in potatisarna mitt i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.
Pensla med det smälta smöret.
Ställ in i ugnen och stek i ytterligare 20 min.
Pensla potatisarna igen och strö på ströbrödet . Stek ytterligare 10 minuter. Känn efter om potatisarna är klara. Om inte ställ in dem igen och känn efter igen var 5 minut.