Glöm sunkig tonfisk på burk. Hel bit tonfisk är något helt annat. Bäst tonfisk köper man i asiatiska mataffärer, gärna med japansk inriktning.
Halstrad är tänkt som en förrätt men kan även fungera som huvudrätt med kokt ris eller bulgur till.
Glöm sunkig tonfisk på burk. Hel bit tonfisk är något helt annat. Bäst tonfisk köper man i asiatiska mataffärer, gärna med japansk inriktning.
Halstrad är tänkt som en förrätt men kan även fungera som huvudrätt med kokt ris eller bulgur till.
500-600 g tonfiskfilé
färsk ingefära
vårlök
vitlök
japansk soja
Skala och riv den färska ingefäran mycket fint.
Skala och riv den färska vitlöken mycket fint. Finhacka vårlöken.
Häll upp lite soja i en skål och blanda i grönsakerna.
Halstra tonfisken, i stekpanna eller med gasbrännare. Tonfisken ska vara rå inuti.
Skiva upp tonfisken och fördela dem på portionstallrikar. Servera med sojasåsen.