Hallonsorbet

Hallonsorbet är fräscht, svalkande och festligt. Receptet går att göra både med och utan glassmaskin.

Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.

Ingredienser (6 portion)

3 dl strösocker
2 ½ dl kallt vatten
500 g frysta hallon
2 msk färskpressad citronsaft
1 äggvita

Tillagning

Koka upp strösocker och vatten till en sockerlag. Låt svalna.

Passera hallonen och blanda i sockerlagen.

Tillsätt citronsaften.

Vispa äggvitan till styvt skum och blanda i.

Med glassmaskin: Häll massan i glassmaskinen.

Kör till sorbeten är fryst.

Utan glassmaskin: Ställ in i frysen och rör om minst en gång i halvtimmen med en gaffel.

You May Also Like

1.malin W

så himla jävla sjuutk god! fruktig på nåt sätt....
2.Madrid Strandström

min glass blev inte alls lik den på bilden, kanske för att jag inte hackade särkilt flitigt, eller kanske för att jag inte hade citronsaft, men den blev fruktansvärt god iallafall!!!
3.Teszzie

Suupergott<33
4.hanns

gillar typ bara sorbe,gräddglass e för...gräddigt typ, de flesta iaf,men det är så bra ATT kunna göra egen, och den e jättesupergod!!! jag har gjort den här glassen typ 15 gånger och kan den NÄStan utantill,,, hihih
5.elsa

inte så god, för kall...!
6.mimmi stark

två ord: GRYMT GOTT!
7.carola häggqwist

Eftersom att jag är van vid fin mat så kanske inte det riktigt är min stil att göra egen glass, men när jag försökte med den här glassen blev den så god!
8.Tilda

Jag rekommenderar inte det här receptet till någon, det var för sött och för slaskigt. Men min kompis ÄLSKADE det (; ...hihi
9.lady gaga

itt wass verry godd !!! ajj lavv itt!
10.Bia

Jag älskar sorbet !! Men skulle någon kunna ge förslag på andra sorbeter ?? T.ex citron men hur mycket man skall ha i o.s.v...:)
11.hanna

hur länge ska den stå i frysen
12.hanna

mums mums
13.Kajsa

Gött ju mumsfillibaba kan det uttantill
14.Kajsa

Gött ju mumsfillibaba kan det uttantill
15.erik

bosse !!!!!!
16.Åsa

HUR vispar man en liten ynka äggvita till skum?!! Omöjligt både med elvisp, handvisp eller med gaffel, både i glas eller skål. Hur gjorde ni?
17.frida

hur lång tid tar den att göra?
18.Vispen

Supergod! Sött men samtidigt mycket friskt. Jobbig att frysa dock, försökte vispa en gång i halvtimmen ett tag men tröttnade efter 1.5 timmar, då det mesta fortfarande va ganska flytande. Nästa dag var allt såklart stenhårt. Men skitgott ändå! :) Åsa: En rund skål och visp, vispa intensivt i 2 minuter så börjar det direkt skumma. Efter några ytterligare minuter blir skummet så stelt att du kan vända skålen uppåned.
19.socker

Väldigt gott men det tog ganska lång tid for mig med att passera hallonen.
20.Omogen

Jag ÄLSKAR den addaade 5 Dl vodka och lite kanel då blev det jätte delikat. Mina vänner tyckte också den var sjukt god men vodkan passade inte till vinet jag använde :/ görr!!!
21.Astrid

ÄLSKAR DETTA RECEPT!
22.Anton

Hur stor mängd blir detta? Det står sex portioner men jag behöver veta i massa för att kunna använda sorbeten i ett recept.
23.Glassmakarna

Ursäkta! men jag undrar om man skulle hälla i bajset INNAN snoret?! Men det blev utsökt ändå! NAM NAM!
24.Lurre

Det var ett Murre gurre recept.
25.Nirre

Jag är Lurres syrra. Vi har faktiskt inte gjort glassen än. Jag tycker att det ser gott ut men vi får se!
26.Lurre

Va?????!!!!!
27.Gerda

Igår blev det en cykeltur. Idag ska jag plocka spik och skrika åt fåglarna. Sorbet ger mig tyvärr diaret så det får bli på tisadag när sopbilen kommer.
28.Amanda

Vad menas med att "prässa"?
29.majsen0

Hej! Jag är tyvärr sjuk och detta recept är asgrymt!!! Svalkar skönt i halsen och är jättegott!
30.Fanlice

SKUM!!!!! Det blev skum konistens (dans tous les sens du mot). Rekommenderar att välja ett annat recept. Iaf om man inte gillar skum-glass. Ok kanske lite elakt. Den var god.
31.Friskis & svettis

Jag förstår er glassälskare.. Ni älskar glass men ta en morot istället. Det blir oranget bajs istället för rosa. Mycket finare
32.Ni är bäst

super gott.**********************************************************************************************
33.nahuel är bäst

göt som fan*


* = Obligatoriskt fält