Provençalsk grönsakslåda är ett uppskattat tillbehör till kött vid festliga tillfällen med sin örtiga och fylliga smak. Grönsakslådan kan serveras både varm och ljummen.
Grönsakslåda från Provence
Ingredienser (4 portion)
300 g haricots verts
2 hackade gula lökar
3-4 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk färsk timjan
salt
svartpeppar
4 ägg
1 dl lagrad ost
½ dl hackad färsk basilika
½ dl hackad färsk bladpersilja
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka haricots vertsen några minuter och spola av.
Stek lök och vitlök utan att de tar färg och tillsätt krossad tomat. Låt koka ihop i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, riven ost, basilika och bladpersilja. Blanda med tomatsåsen och haricots vertsen.
Lägg allt i en smord form och grädda mitt i ugnen 50-60 minuter.