
Pilgrimsmusslor är något av det bästa jag vet! Grillade och serverade med smaksatt smör blir de till en riktig delikatess.
Pilgrimsmusslor är något av det bästa jag vet! Grillade och serverade med smaksatt smör blir de till en riktig delikatess.
12 pilgrimsmusslor
Timjan- och tomatsmör
2 schalottenlökar
2 msk balsamvinäger
75 g smör, kylskåpskallt
2 soltorkade tomater, gärna inlagda i olja
2 salladslökar, endast det gröna strimlat
några kvistar timjan
salt och nymalen svartpeppar
2-3 msk olivolja
Finhacka schalottenlöken och puttra den i balsamvinägern i ca 2 minuter.
Skär smöret i tärningar. Tag kastrullen från värmen och vispa ner en smörtärning i taget. Finhacka tomaterna och strimla det gröna på salladslöken. Tillsätt detta till smörblandningen. Repa ner timjan och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp oljan i en grillpanna. Grilla pilgrimsmusslorna i någon minut på varje sida. Lägg upp på fat och häll över det varma timjan- och tomatsmöret. Servera.