Pilgrimsmusslor är något av det bästa jag vet! Grillade och serverade med smaksatt smör blir de till en riktig delikatess.
Grillade pilgrimsmusslor med timjan- och tomatsmör
Ingredienser (4 portion)
12 pilgrimsmusslor
Timjan- och tomatsmör
2 schalottenlökar
2 msk balsamvinäger
75 g smör, kylskåpskallt
2 soltorkade tomater, gärna inlagda i olja
2 salladslökar, endast det gröna strimlat
några kvistar timjan
salt och nymalen svartpeppar
2-3 msk olivolja
Tillagning
Finhacka schalottenlöken och puttra den i balsamvinägern i ca 2 minuter.
Skär smöret i tärningar. Tag kastrullen från värmen och vispa ner en smörtärning i taget. Finhacka tomaterna och strimla det gröna på salladslöken. Tillsätt detta till smörblandningen. Repa ner timjan och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp oljan i en grillpanna. Grilla pilgrimsmusslorna i någon minut på varje sida. Lägg upp på fat och häll över det varma timjan- och tomatsmöret. Servera.