Grillade lax- och scampispett

Smakrika och lättgrillade spett med lax och scampi. Servera gärna med tagliatelle och limesmör.

Ingredienser (4 portion)

500 g laxfilé
20 ekologiskt odlade scampi/jätteräkor
salt
nymald svartpeppar
matolja
Glace
2 msk finhackad basilika
½ dl färskpressad citronsaft
½ dl ljus sirap
2 tsk sambal oelek

Tillagning

Blanda samtliga ingredienser till glacen i en kastrull och koka upp.

Låt svalna.

Skär laxen i kuber.

Trä laxbitarna och räkorna på väl blötlagda träspett.

Pensla spetten med olja. Salta och peppra.

Grilla spetten i 7-8 minuter. Vänd några gånger.

Pensla spetten med glasyren och grilla i ytterligare 5 minuter.

Lägg upp spetten på tallrikar och häll resten av glasyren på spetten.

Servera med tagliatelle, citron eller limeklyftor och limesmöret.

Fler liknande recept