Ett recept på grillade lammkotletter skapat av mästerkocken Fredrik Eriksson.
Grillade lammkotletter med Västerbottensost-risoni
Ingredienser (4 portion)
2 rader med lammracks
2 klyftor vitlök
1 knippe persilja
1 citron
1 dl olivolja
2 dl risoni
1 fänkål
100 g Västerbottensost
100 g svarta oliver
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Rumstemperera köttet.
Sätt ugnen på 150 grader.
Finhacka vitlöken och persiljan och riv citronskalet över.
Blanda alltsammans med olivoljan.
Gnid in köttet med ett par teskedar salt.
Bryn köttet runt om på hög värme så att det får en fin stekyta.
Lägg det sedan i en ugnsfast form och stek i ca 15 minuter tills köttet har en innertemperatur på 56 grader.
Pensla i slutet med persiljemarinaden, men behåll hälften till att servera vid sidan om.
Koka risonin enligt anvisning på paketet.
Skär fänkålen grovt och koka den i lättsaltat vatten i 5 minuter.
Blanda fänkål, risoni, svarta oliver och Västerbottensost.
Blanda försiktigt så att det
blir krämigt.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Skär upp lammet och servera med risoni och persiljemarinaden.