Lyxig korvrätt med mycket smak. Servera med en kall öl.
Grillad Salsiccia med ost-crème
Ingredienser (4 portion)
4 Salsiccia
10-12 färskpotatisar
4 schalottenlökar
4 klyftor vitlök
12 cocktailtomater
1 knippe timjan
2 msk olivolja
Ostcrème
100 g riven Västerbottensost
2 dl crème fraiche
2 msk fintärnade soltorkade tomater
1 kruka grovstrimlad basilika
1 msk olivolja
nymald svartpeppar
Tillagning
Tänd grillen eller värm grilljärnet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Borsta potatisen och dela den i klyftor samt dela löken
med skalet på.
Skiva vitlöken grovt.
Repa av lite timjan och blanda med olivolja, potatis, vitlök och lök.
Rosta i ugnen ca 15 minuter så att det blir krispigt.
Blanda samman ostcrèmen. Spara lite ost till topping på tallriken.
Grilla korvarna 4 minuter på var sida.
Lägg upp potatisen med korven på toppen och crèmen runt om. Toppa med lite ost.