En grillrätt som man förbereder kvällen innan och sen är det bara grillmomentet kvar. Man kan bjuda på både ett rött vin som är fylligt, fruktigt och smakrikt eller ett vitt vin som är torrt, fylligt och smakrikt med fatkaratär. Den generöse värden eller värdinnan erbjuder såklart båda.
Grillad fläskkarré
Ingredienser (4 portion)
600 g skivad fläskkarré
Marinad:
3 msk olja
1 ½ msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk honung
1 msk chilipulver
½ msk torkad rosmarin
1 tsk torkad ingefära
Tillagning
Dag 1: Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en kraftig plastpåse. Lägg i köttskivorna och vänd runt dem. Marinera i kylen över natten.
Dag 2: Grilla fläskkarrén långsamt över utegrill eller i en grillpanna. Servera med kokt färskpotatis.