En härlig färgsprakande lammfärspaj fylld med grekiska smaker.
Grekisk lammfärspaj
Ingredienser (6 portion)
pajdeg
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
400 g lammfärs
1 tsk krossad vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk timjan
5 msk tomatpuré
150 g körsbärstomater
250 g fryst broccoli
200 g äkta fetaost, skuren i kuber
4 ägg
2 dl gräddfil
1 ½ dl mjölk
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Klä en pajform med degen.
Grädda pajskalet i 15 minuter.
Skala, hacka och bryn lök, vitlök och kryddor i olivolja.
Tillsätt lammfärsen och tomatpurén och bryn ytterligare några minuter. Smaka av med salta.
Fördela lammfärsen i pajskalet. Lägg delade körsbärstomater, broccoli och fetaosten över lammfärsen.
Vispa ihop ägg, gräddfil, mjölk och grovhackad basilika och slå över pajen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ungefär 60 minuter.
Kontrollera färgen efter 40 minuter och täck om eventuellt pajen med aluminiumfolie.
Ta ut pajen när fyllningen är färdiggräddad.