Grekisk lammfärspaj

En härlig färgsprakande lammfärspaj fylld med grekiska smaker.

Ingredienser (6 portion)

pajdeg
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
400 g lammfärs
1 tsk krossad vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk timjan
5 msk tomatpuré
150 g körsbärstomater
250 g fryst broccoli
200 g äkta fetaost, skuren i kuber
4 ägg
2 dl gräddfil
1 ½ dl mjölk
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Klä en pajform med degen.

Grädda pajskalet i 15 minuter.

Skala, hacka och bryn lök, vitlök och kryddor i olivolja.

Tillsätt lammfärsen och tomatpurén och bryn ytterligare några minuter. Smaka av med salta.

Fördela lammfärsen i pajskalet. Lägg delade körsbärstomater, broccoli och fetaosten över lammfärsen.

Vispa ihop ägg, gräddfil, mjölk och grovhackad basilika och slå över pajen.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ungefär 60 minuter.

Kontrollera färgen efter 40 minuter och täck om eventuellt pajen med aluminiumfolie.

Ta ut pajen när fyllningen är färdiggräddad.

Fler liknande recept