
Ugnsgratinerade havskräftor är en delikatess utöver det vanliga och dessutom enkelt att tillreda. Receptet är beräknat som en förrätt för 6 personer där var och en får 2 halva havskräftor
Ugnsgratinerade havskräftor är en delikatess utöver det vanliga och dessutom enkelt att tillreda. Receptet är beräknat som en förrätt för 6 personer där var och en får 2 halva havskräftor
6 färska (eller kokta) havskräftor
80 g Västerbottensost
1 finhackad schalottenlök
1 ½ dl hackad persilja
1 dl crème fraiche
1 hackad vitlökslyfta
salt
nymald vitpeppar
Sätt ugnen på 250 grader.
Klyv havskräftorna längs med.
Lägg halvorna i en ugnsfast form.
Mixa alla ingredienser till fyllningen och fördela ut smeten över havskräftorna.
Gratinera högt upp i ugnen i c:a 5 minuter (eller 2-3 minuter om kräftorna redan är kokta) tills ostkrämen fått fin färg.
Dekorera gärna med citron och persilja.