Getost med jordgubbssalsa

Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

1 bit rulle getost, ca 350 g
Salsa
½ liter jordgubbar, cirka 250 g
½ gurka
½ dl fint hackad gräslök
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk rosépepparkorn
½ tsk grönpepparkorn
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering
3 ½ msk flytande honung
rostat bröd

Tillagning

Skölj, snoppa och hacka jordgubbarna. Hacka gurkan något finare. Blanda samman med den finhackade gräslöken i en skål.

Tillsätt olivolja och vinäger.

Krossa pepparkornen lätt i en mortel och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar.

Låt stå kallt i en timme.

Skär getosten i 6 skivor. Lägg upp salsan och ringla över honung.

Servera med rostat bröd.

Fler liknande recept