
Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast.
Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast.
1 bit rulle getost, ca 350 g
Salsa
½ liter jordgubbar, cirka 250 g
½ gurka
½ dl fint hackad gräslök
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk rosépepparkorn
½ tsk grönpepparkorn
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering
3 ½ msk flytande honung
rostat bröd
Skölj, snoppa och hacka jordgubbarna. Hacka gurkan något finare. Blanda samman med den finhackade gräslöken i en skål.
Tillsätt olivolja och vinäger.
Krossa pepparkornen lätt i en mortel och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå kallt i en timme.
Skär getosten i 6 skivor. Lägg upp salsan och ringla över honung.
Servera med rostat bröd.