Mättande husmanskost baserad på lövbiff.
Servera genast med nykokt potatis, såsen och en fräsch sallad.
Mättande husmanskost baserad på lövbiff.
Servera genast med nykokt potatis, såsen och en fräsch sallad.
4-8 lövbiffar
smör till stekning
Fyllning
½ dl finhackat äpple
½ liten finhackad rödlök
½ msk dijonsenap
½ tsk brunt farin-strösocker
1 tsk färsk timjan
Sås
stekskyn
½ msk vetemjöl
½ dl vatten
2 dl grädde
salt
nymald svart peppar
brunt farin-strösocker
Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen.
Stek lövbiffarna och håll dem varma i en ugn eller värmeskåp.
Dofta vetemjölet i stekpannan och rör om ordentligt så att det inte klumpar sig.
Häll på vatten och grädde.
Låt sjuda i ett par minuter.
Smaka av med salt, peppar och brun farin.
Fördela fyllningen på hälften av lövbiffarna och lägg de andra ovanpå (är biffarna väldigt stora fördelas fyllningen på ena halvan och den andra halvan viks över).