Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

En frisk och god tårta med krispig passionsfrukt.

Ingredienser (12 portion)

Botten
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning
4 dl vispgrädde
½ citron (rivet skal och ca 2 ½ msk juice)
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvitor.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter. Grädda kakan c:a 20 min. Låt kallna.

Vispa grädden hårt.

Vispa ner skal och citronjuice, florsocker och äggulor.

Bred ut grädden över kakan i formen.

Täck med plastfolie och låt stå minst fyra timmar i frysen.

30 min före serveringen: Ta fram tårtan.

Dela passionsfrukterna och gröp ur köttet. Häll över tårtan.

Låt stå framme.

Fler liknande recept