En frisk och god tårta med krispig passionsfrukt.
Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
Ingredienser (12 portion)
Botten
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning
4 dl vispgrädde
½ citron (rivet skal och ca 2 ½ msk juice)
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvitor.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter. Grädda kakan c:a 20 min. Låt kallna.
Vispa grädden hårt.
Vispa ner skal och citronjuice, florsocker och äggulor.
Bred ut grädden över kakan i formen.
Täck med plastfolie och låt stå minst fyra timmar i frysen.
30 min före serveringen: Ta fram tårtan.
Dela passionsfrukterna och gröp ur köttet. Häll över tårtan.
Låt stå framme.