Foliebakad lax med dill- och avokadomajonnäs

Att laga stora bitar färsk lax i ugnen är det sätt som lax är skapat för att ätas. Denna laxrätt kan lätt anpassas till sällskapets storlek utan att det för den skull blir krångligare att göra.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

800-900 g hel färsk laxfilé
2-3 lagerblad
¼ gul lök
2 msk hackad dill
4 msk torrt vitt vin
salt
nymald svartpeppar
Avokadomajonnäs
2 mogna avokado
1 dl majonnäs
2 msk hackad dill
saften av ½ citron
Tillbehör
½ skalad, halverad, urkärnad och grovt skivad gurka
citronklyftor

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Avokadomajonnäs: skala och kärna ur avokadosarna. Mosa med en gaffel.

Tillsätt dill, majonnäs och mixa med en stavmixer.

Smaka av med citron och ställ kallt.

Lax:Lägg dubbla ark med extra bred folie i en vid ungsform.

Lägg i laxfilen med skinnsidan ned.

Fördela lagerblad, dill och tunnt skivad lök på laxens ovansida. Skeda over vinet och salta och peppra. Vik över folien och förslut den.

Sätt in i ugnen i ca 1 timme.

Ta ut laxen och låt den vila i 10 minuter innan servering.

Servera laxen med grönsakerna, avokadomajonnäsen och kokt potatis.

Fler liknande recept