Flygande Jacob

Klassisk svennebanan-rätt som de flesta minns från sin barndom. Flygande Jakob är uppkallad efter upphovsmannen, Ove Jakobsson, som arbetade med flygfrakt.

Servera gärna flygande Jacob med ris.

Ingredienser (6 portion)

1-2 grillade kycklingar
1-2 paket bacon
5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
2 bananer
1-2 dl salta jordnötter
2 krm nymald svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Plocka köttet från kycklingen, dela det i halvstora bitar och lägg i en ugnssäker form.

Skär baconet i bitar och stek det några minuter i torr stekpanna. Häll av fettet som bildas.

Fördela den stekta baconen över kycklingen.

Skiva bananer och fördela över kyckling och bacon.

Blanda chilisås med vispgrädde, curry och svartpeppar i en skål. Häll över kycklingen.

Grädda din Flygande Jacob i ca 20 minuter.

Vid servering så strör du över jordnötter.

Servera med ris och en enkel grönsallad.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält