Klassisk svennebanan-rätt som de flesta minns från sin barndom. Flygande Jakob är uppkallad efter upphovsmannen, Ove Jakobsson, som arbetade med flygfrakt.
Servera gärna flygande Jacob med ris.
Klassisk svennebanan-rätt som de flesta minns från sin barndom. Flygande Jakob är uppkallad efter upphovsmannen, Ove Jakobsson, som arbetade med flygfrakt.
Servera gärna flygande Jacob med ris.
1-2 grillade kycklingar
1-2 paket bacon
5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
2 bananer
1-2 dl salta jordnötter
2 krm nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Plocka köttet från kycklingen, dela det i halvstora bitar och lägg i en ugnssäker form.
Skär baconet i bitar och stek det några minuter i torr stekpanna. Häll av fettet som bildas.
Fördela den stekta baconen över kycklingen.
Skiva bananer och fördela över kyckling och bacon.
Blanda chilisås med vispgrädde, curry och svartpeppar i en skål. Häll över kycklingen.
Grädda din Flygande Jacob i ca 20 minuter.
Vid servering så strör du över jordnötter.
Servera med ris och en enkel grönsallad.