Fläskfilérulader med salvia

Ett smakrikt sätt att tillaga fläskfilé på. Den färska salvian och kalvfonden ger rätten en härlig inramning.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

800 g fläskfilé
6 skivor kallrökt skinka
färsk salvia
3 dl matlagningsgrädde
3 msk kalvfond
mjöl
mjölk
salt
svartpeppar
vitpeppar
smör
soja

Tillagning

Ansa fläskfilén och dela den i 12 delar. Banka ut dem till ½-1 cm tjocklek med en näven eller en köttklubba.

Lägg en halv bit skinka och ett salviablad på varje köttbit, salta, peppra och vik ihop. Fäst eventuellt med en tandpetare.

Stek ruladerna så att den får en fin stekyta. Ta ur dem ur stekpannan.

Häll i grädden i stekpannan och värm tills den sjuder. Tillsätt kalvfond och några salviablad.

Blanda lite mjöl och mjölk. Red såsen lätt med blandningen.

Smaka av med soja, salt och vitpeppar.

Lägg tillbaka ruladerna. Låt ruladerna koka under lock i 10-15 minuter.

Servera fläskfiléruladerna med såsen och ris.

Fler liknande recept