Fiskgryta Smögen

En försvenskad fransk fiskgryta. En fiskgryta Smögen är läcker, uppskattad och går snabbt att tillaga. Vill man lyxa till fiskgrytan lite extra lägger man i några färska räkor på slutet. Servera fiskgrytan med nybakat bröd.

Ingredienser (6 portion)

600 g blandade vita fiskfiléer i bitar
3 potatisar
1 gul lök
3 tomater
½ fänkålsstånd
1 röd paprika
2 msk smör
1 pkt saffran
2 tsk curry
2 dl fiskbuljong från tärning
3 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja

Tillagning

Skala potatisen och löken och skär dem stora som speltärningar.

Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem.

Tärna alla grönsaker.

Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i c:a 3 minuter.

Blanda ner paprika- och tomattärningar.

Tillsätt curry och saffran.

Låt kryddorna fräsa med i kastrullen i någon minut.

Späd med fiskbuljong och vin.

Låt sjuda i några minuter.

Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen.

Smaka av med salt och cayennepeppar.

Dela fisken i 3-centimetersbitar.

Lägg i fisken och sjud den några minuter.

Strö över dill och persilja.

Servera omedelbart med nybakat bröd.

Fler liknande recept