
En försvenskad fransk fiskgryta. En fiskgryta Smögen är läcker, uppskattad och går snabbt att tillaga. Vill man lyxa till fiskgrytan lite extra lägger man i några färska räkor på slutet. Servera fiskgrytan med nybakat bröd.
En försvenskad fransk fiskgryta. En fiskgryta Smögen är läcker, uppskattad och går snabbt att tillaga. Vill man lyxa till fiskgrytan lite extra lägger man i några färska räkor på slutet. Servera fiskgrytan med nybakat bröd.
600 g blandade vita fiskfiléer i bitar
3 potatisar
1 gul lök
3 tomater
½ fänkålsstånd
1 röd paprika
2 msk smör
1 pkt saffran
2 tsk curry
2 dl fiskbuljong från tärning
3 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
Skala potatisen och löken och skär dem stora som speltärningar.
Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem.
Tärna alla grönsaker.
Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i c:a 3 minuter.
Blanda ner paprika- och tomattärningar.
Tillsätt curry och saffran.
Låt kryddorna fräsa med i kastrullen i någon minut.
Späd med fiskbuljong och vin.
Låt sjuda i några minuter.
Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Dela fisken i 3-centimetersbitar.
Lägg i fisken och sjud den några minuter.
Strö över dill och persilja.
Servera omedelbart med nybakat bröd.