Fetaostgratinerad fläskfilé

Lättlagad fläskfilé i ugn. Den blir dessutom riktigt nyttig om man gör salladen till.

Ingredienser (4 portion)

500-600 g fläskfilé
1 tsk salt
smör
Fetaostcrème
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
1 tsk flytande honung
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
Sallad
röd paprika
gurka
småtomater
rödlök

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche, vitlök, honung och peppar.

Putsa ren fläskfilén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora skivor. Krydda med salt och peppar.

Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.

Lägg över det på ett ugnssäkert fat och häll fetaostcrème över köttet.

Gratinera i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills köttet är genomstekt.

Servera köttet med potatis och sallad.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält