Färska vårrullar

Goi cuon – färska vårrullar – är lika gott som de kejserliga vårrullarna, fast på ett alldeles annorlunda vis. Fräscht, smakrikt och nyttigt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

10 runda rispapper av den lite tjockare sorten
10 stora räkor, helst råa
2 dl vatten
2 msk risvinäger
1 tsk salt
1 huvud vanlig grönsallad (ej isberg eller kinakål)
100 g glasnudlar, blötlagda i varmt vatten och ordentligt utkramade
200 g ugnsbakad fläskstek i tunna strimlor eller tunn fläskkotlett/schnitzel, stekt eller kokt och strimlad
4-5 salladslökar, strimlade på längden och sedan skurna i bitar, 5-6 cm stora
1 knippe färsk mynta
1 knippe färsk koriander och/eller asiatisk basilika

Tillagning

Skala räkorna och lägg dem en kort stund i kokande vatten med risvinäger och salt. Dela dem sedan på längden.

Fukta rispappren med sprayflaska eller mellan lätt fuktade kökshandukar.

På varje pappersark placerar du ett salladsblad, två räkbitar, en liten hög nudlar, några strimlor fläskkött, salladslök, några blad mynta och några blad koriander och/eller asiatisk basilika.

Vik upp höger- och vänsterkanterna av pappret in över fyllningen och rulla sedan ihop paketet så tätt du kan.

Täck rullarna med en fuktig handduk före serveringen så att rispappret inte torkar.

Servera med någon av dippsåserna nouc cham eller nuoc leo.

Fler liknande recept