Färsk krabba med Rhode Islandsås

Krabban är en svensk delikatess från Västkusten. Säsongen för färsk svensk krabba sträcker sig från september till april. Den är godast om den serveras med en kall sås, som Rhode Islandsås, lite citron och bröd. Om man är riktigt ambitiös och vill ha sin Rhode Islandsås extra fräsch så gör man sin majonnäs själv.

[ssba-buttons]

Ingredienser (2 portion)

1 färsk krabba (ca 500 g)
Rhode Islandsås
½ dl vispgrädde
½ dl majonnäs
2 msk chilisås
½ krm salt
nymald svartpeppar
några stänk tabasco
sherry/konjak
½ tsk rivet citronskal
1 msk finhackad persilja

Tillagning

Klyv krabban genom att lägga den med ryggen neråt. Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv i huvudänden och skär igenom efter mittlinjen.

Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare.

Rhode Islandsås: Vispa grädden. Blanda grädden med majonnäs och chilisås.

Smaka av med salt och några stänk tabasco, sherry/konjak. Blanda i citronskal och persilja.

Fler liknande recept