Enkla kinesiska vårullar. Kan serveras både som förrätt, buffé och snacks.
Enkla vårrullar
Ingredienser (4 portion)
100g glasnudlar
1 tsk hackad färsk ingefära
1 tsk sesamolja
4 msk japansk soja
100 g räkor, nyskalade och hackade
150 g fläskfärs, mager och grovmalen
200 g morötter, grovt rivna
100 g vitkål, grovt riven
2-3 tsk röd chilipeppar, hackad
100 g champinjoner, grovt hackade
3 salladslökar, finstrimlade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk maizena, utrört i lite vatten
1 äggvita, uppvispad
12-16 stora vårrulleomslag
majsolja
Tillagning
Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär dem i 1 cm stora bitar.
Fräs nudlar, räkor, fläskfärs, morötter, vitkål, chilipeppar, champinjoner, salladslök och vitlök i en wok eller stekpanna.
Tillsätt ingefära, sesamolja, soja och maizenaredningen.
Låt koka samman under ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Lägg fyllningen på vårrulleomslag. Vik först ihop som ett kuvert och rullar sedan till en rulle. Pensla kanterna med den uppvispade äggvitan.
Fritera dem i två steg. Först i 175 gradig olja under ca. 4 minuter. Sen i 190 gradig olja under c:a 2 minuter tills de blivit gyllenbruna.