
Ett gott recept på engelsk citronmarmelad. Vill man få den klar så får man ta sig tid att plocka bort det vita från skalen.
Ett gott recept på engelsk citronmarmelad. Vill man få den klar så får man ta sig tid att plocka bort det vita från skalen.
600 g citroner
1 liter vatten
1,4 liter strösocker
Borsta och tvätta citronerna noga.
Skala med potatisskalare bort det gula.
Rensa bort det vita från fruktköttet.
Skär fruktköttet i bitar, ta bort och spara kärnorna.
Koka det vita och kärnorna för sig i ½ dl vatten under lock i ¾-1 timme.
Sila bort skal och kärnor.
Blanda fruktkött, det gula av skalet och en liter vatten. Koka under lock i 30 minuter.
Rör i pektinlag och strösocker.
Koka kraftigt, utan lock, i 10-15 minuter.
Häll på varma burkar och sätt genast på lock.