
Creme caramel, eller Creme renversée au caramel som den egentligen heter, är en klassisk dessert.
Creme caramel, eller Creme renversée au caramel som den egentligen heter, är en klassisk dessert.
Smet
1 vaniljstång
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3 ägg
Caramel
4 msk strösocker
1 msk vatten
Sätt ugnen på 100 grader.
Koka ihop mjölk, grädde, vaniljstång och strösocker under ständig vispning.
Efter uppkok sätt åt sidan och avlägsna vaniljstången.
Smält 4 msk socker med 1 msk vatten i en teflonpanna.
När allt blivit ljusbrunt, häll det i botten på formarna.
Vispa ihop 3 ägg med smeten.
Häll i 4 formar och sätt in i ugnen.
Creme caramelen är färdiga när den har en temperatur på 86 grader.