Crème brûlée

Den här varianten på detta klassiska efterrättsrecept är skapat av svenska fotbollslandslagets kock Mats Broström, även krögare på restaurang Grodan i Stockholm.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 vaniljstång
3 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
4 tsk råsocker

Tillagning

Dela vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och den halverade vaniljstången. Låt dra i 30 minuter.

Vispa ner äggulor och socker i gräddblandningen. Låt dra i ytterligare 30 minuter. Sila av. Se till att all vaniljkorn kommer med.

Sätt ugnen på 140 grader.

Häll upp blandningen i portionsformar. Grädda i vattenbad c:a 40-50 minuter. Låt svalna.

Sätt ugnen på grill.

Strö över ett tunt lager råsocker precis före servering, ställ in formarna i ugnen och bränn av under grillelementet,

Fler liknande recept