
Den här varianten på detta klassiska efterrättsrecept är skapat av svenska fotbollslandslagets kock Mats Broström, även krögare på restaurang Grodan i Stockholm.
Den här varianten på detta klassiska efterrättsrecept är skapat av svenska fotbollslandslagets kock Mats Broström, även krögare på restaurang Grodan i Stockholm.
1 vaniljstång
3 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
4 tsk råsocker
Dela vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och den halverade vaniljstången. Låt dra i 30 minuter.
Vispa ner äggulor och socker i gräddblandningen. Låt dra i ytterligare 30 minuter. Sila av. Se till att all vaniljkorn kommer med.
Sätt ugnen på 140 grader.
Häll upp blandningen i portionsformar. Grädda i vattenbad c:a 40-50 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på grill.
Strö över ett tunt lager råsocker precis före servering, ställ in formarna i ugnen och bränn av under grillelementet,