Cobb salad

Som så många andra klassiska sallader är Cobb salad skapad av en slump på det som för tillfället fanns tillgängligt i köket.

För att göra en lyckad sallad är det alltid viktigt att arbeta med ingredienser av bästa möjliga kvalitet. Se framförallt till att ha riktigt mogna tomater och en ädelost av bra kvalitet.

Ingredienser (4 portion)

1 kruka romansallad
4 ägg
1 paket bacon
200 g minitomater på kvist
1 avokado
150 g ädelost
färsk gräslök
salt
nymalen svartpeppar
Dressing
1 dl olivolja
1 ½ msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
½ msk worchestershiresås
1 nypa salt

Tillagning

Vispa ihop citronsaft, dijonsenap och olja.

Hacka, riv eller pressa vitlöken och rör i den.

Blanda i worchestershiresås och smaka av med salt.

Skölj och strimla salladen grovt.

Koka äggen, skölj dem i vatten, skala och halvera.

Stek baconet krispigt, lägg på hushållspapper och låt svalna. Skär i mindre bitar.

Skölj tomaterna och halvera dem.

Lägg allt på tallrikar eller ett stort fat.

Hacka gräslöken och strö på.

Smula ädelosten över.

Strö över salt och svartpeppar.

Servera med dressingen

You May Also Like

1.Mium

Bästa LCHF-salladen!
2.Monique

Bästa salladen alla kategorier!
3.Mona

Smaskigt!!! Äntligen en sallad man blir mätt på!


* = Obligatoriskt fält