Läskande sorbet med citronsmak som passar som rörstsläckare eller mellanrätt under en hedonistiskt måltid.
Citronsorbet
Ingredienser (4 portion)
2 dl strösocker
½ dl glykos
3 ½ dl kallt vatten
½ gelatinblad
finrivet skal av 1 citron
2 ½ dl nypressad citron
ev. några droppar gul hushållsfärg
Tillagning
Koka en lag på strösocker, glykos och vatten i en tjockbottnad kastrull.
Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 min.
Lyft upp bladet och låt det smälta i den varma lagen.
Blanda ner citronskal och pressad citron. Låt kallna och tillsätt eventuellt några droppar hushållsfärg och sila av. Kör i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar eller frys in i vanlig frys, men då måste det röras om ungefär 1 gång i halvtimmen tills sorbeten är klar.