
Citronsill är en fräschare variant på löksill. Citronsillen håller 2-3 veckor i kylskåp.
Citronsill är en fräschare variant på löksill. Citronsillen håller 2-3 veckor i kylskåp.
1 burk salt sillfilé (480 g)
2 gula lökar i skivor
1 purjolök i ringar
½ dl finhackad dill
Lag
saften av 3 citroner
1 dl vatten
1 ½ dl strösocker
1 lagerblad
1 tsk grovt krossade vitpepparkorn
1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor
Låt sillfiléerna ligga i rikligt med kallt vatten i c:a 8 timmar.
Blanda ihop ingredienserna till lagen och koka upp den och låt kallna.
Skär sillen i bitar.
Varva sillen med lök, purjolök och dill i en burk.
Häll den kalla lagen över sillen.
Låt sillen stå kallt i minst 1 dygn innan servering.