Citronsill

Citronsill är en fräschare variant på löksill. Citronsillen håller 2-3 veckor i kylskåp.

[ssba-buttons]

Ingredienser (1 portion)

1 burk salt sillfilé (480 g)
2 gula lökar i skivor
1 purjolök i ringar
½ dl finhackad dill
Lag
saften av 3 citroner
1 dl vatten
1 ½ dl strösocker
1 lagerblad
1 tsk grovt krossade vitpepparkorn
1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor

Tillagning

Låt sillfiléerna ligga i rikligt med kallt vatten i c:a 8 timmar.

Blanda ihop ingredienserna till lagen och koka upp den och låt kallna.

Skär sillen i bitar.

Varva sillen med lök, purjolök och dill i en burk.

Häll den kalla lagen över sillen.

Låt sillen stå kallt i minst 1 dygn innan servering.

Fler liknande recept