Citroncheescake med passionsfrukt

En fräsch cheesecake. Cheesecake är en amerikansk ostkaka baserad på grova kex som botten och färskost som fyllning och finns i många varianter.

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

150 g digestivekex
50 g smör
4 gelatinblad
2 ägg
400 g färskost, t.ex. philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal och saft
Glasyr
1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter

Tillagning

Krossa kexen fint, blanda med smält margarin och tryck ut i en form med löstagbar botten.

Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 min.

Dela äggen i gulor och vitor.

Blanda gulorna med ost, creme fraiche, socker vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

Värm citronsaften i en kastrull. Tag den från värmen, krama ur gelatinbladen och låt de smälta i citronsaften.

Låt det svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.

Häll blandningen i formen och låt stå i kylen minst en timme.

Glasyr: Lägg gelatinbladet i vatten.

Koka upp vatten och socker.

Blanda i gelatin och passionsfrukt.

Låt svalna en stund.

Häll i formen.

Fler liknande recept