
En enkel och fräsch chokladglass. Servera med vaniljglass och färska jordgubbar.
Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.
En enkel och fräsch chokladglass. Servera med vaniljglass och färska jordgubbar.
Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.
1 vaniljstång
2 dl mjölk
3-4 msk kakao
1 dl starkt bryggt kaffe
4 äggulor
1 ¼ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
Skåra vaniljstången på längden och lägg den i mjölken i en kastrull.
Hetta upp mjölken och låt den sjuda några minuter (får ej koka).
Ta bort kastrullen från värmen och låt kallna.
Ta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna i mjölken.
Lös upp kakaon i det bryggda kaffet.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Vispa ner kakaokaffet och vaniljmjölken.
Blanda till i grädden.
Häll blandningen i glassmaskin och kör till glass enligt tillverkarens instruktioner.
man kan även frysa in massan i en vanlig frys. Se bara till att vispa grädden först. Rör i smeten med jämna mellanrum.